جنگ سرد چطور به ساخت بزرگ‌ترین هواپیمای جهان منجر شد؟

نخستین پرواز با هواپیما در جهان که توسط برادران رایت انجام شد، مسافتی به اندازه ۳۶ متر را در ساحل کیتی هاوک در کارولینای شمالی پیمود. این پرواز تاریخی می‌توانست به صورت تمام و کمال درون هواپیمای آنتونوف AN-225 Mriya، بزرگ‌ترین هواپیمای جهان صورت بگیرد.

با قوت‌گیری از ۶ موتور توربوفن و بال‌هایی که تقریبا با طول یک زمین فوتبال برابری می‌کنند، این هواپیمای غول‌آسا می‌تواند محموله‌هایی بزرگ‌تر و سنگین‌تر نسبت به هر هواپیمای دیگری را حمل کند و از آن‌جایی که تنها یک واحد از آن به تولید رسیده، اختراعی بسیار منحصر به‌ فرد در دنیای هوانوردی به حساب می‌آید.

با محبوبیت شگرفی که میان عاشقان هواگردها دارد، هربار که AN-225 در جریان یکی از ماموریت‌های نادرش سر از یک فرودگاه در می‌آورد، جمعیت بسیار زیادی را مبهوت زیبایی‌های خود می‌کند.

ایلیا گرینبرگ، یکی از متخصصین هوانوردی شوروی و پروفسور مهندسی در دانشگاه ایالتی بوفالو می‌گوید: «هنگام تیک‌آف و همینطور فرود بسیار باشکوه به نظر می‌رسد و به خاطر ابعاد عظیمش، انگار به آرامی دل به آسمان‌ها می‌زند. می‌توان با هر نوع دوربینی به آسانی از آن تصویربرداری کرد و از هر زاویه‌ای بسیار تحسین‌برانگیز به نظر می‌رسد. به نظرم این قطعا یکی از پدیده‌های مهندسی در جهان است.»

اخیرا از این هواپیما برای مقابله با ویروس کووید-۱۹ و انتقال محموله‌هایی رکوردشکن از تجهیزات محافظتی استفاده شده است. اما نخستین ماموریت AN-225 بسیار متفاوت بود: این هواپیما که در دوران جنگ سرد چشم به جهان گشود، طراحی شده بود تا در برنامه‌های فضایی شوروی، به این کشور کمک کند.

نظر خود را وارد نمایید.